21.02.2022 | 2 min

 

För dig som laddar elbilen hemma

Starta laddningen automatiskt


Ibland vill man bara att saker i vardagen ska fungera utan krångel eller onödiga omvägar. Att snabbt och enkelt kunna sätta igång laddningen är just en sån sak som underlättar för oss elbilsägare.

I din app hittar du funktionen Autostart. Med denna funktion kan du låta kortet ligga i bilen så att det är redo att användas när du laddar publikt. Funktionen gör att laddningen startar automatisk när du kopplar in ladduttaget i bilen.

Du kanske redan har fått en “Autostart” skapad av vår kundtjänst? I så fall behöver du inte göra något mer. Du kan såklart fortsätta att starta laddningen med ditt laddkort om du vill.

 

Så laddar du elbilen med autostart

Du kommer igång med funktionen genom att lista ett InCharge laddkort i appen under funktionen ”Autostart”. Varje gång din bil kopplas in till laddstationen auktoriseras en laddsession automatiskt mot det valda laddkortet. Lättare än så kan det inte bli!

Tips! Kombinerar du funktionen ”Autostart” med ”Schema” kan du enkelt styra din laddning och ladda exempelvis på natten när elpriserna är lägre.

Ladda ner InCharge app


Ladda hemma