07.04.2021 | 4 min

Back to basic - på elsnöskoter


Att uppleva den arktiska naturen på en elektrisk snöskoter utan stora klimatavtryck och buller är helt rätt i tiden. Aldrig har behovet av hållbara lösningar varit så nödvändigt som nu när vi behöver ta nya steg för att göra vårt klimat bättre. Ebba Forsgren och Moa Wärvik vill visa att lösningarna finns, så följ deras bergsäventyr i fantastiska Norrland!

Kan man göra en resa till och runt i fjället utan att göra för stora klimatavtryck? Det ville Ebba Forsgren och Moa Wärvik ta reda på och därmed började planeringen av deras livsäventyr till fantastiska Norrland. Med stor passion och kärlek till miljöfrågor och samtidigt ett intresse för natur och vintersport ville se om både människor och teknik var redo för nya, hållbara sätt att resa.

 

Nya hållbara sätt att resa på

Nu är de på plats och gör sig redo för dessa två veckor där de bland annat kommer att prata med lokalbefolkningen, smaka på lokalproducerad klimatsmart mat, lyssna på experter och besöka miljöåtgärder i området. Transportmedlet? Elektriska snöskotrar såklart!

 

Bra laddmöjligheter öppnar flera dörrar

För det är inte bara i bilindustrin som människor tänker nytt när det gäller lösningar som är bättre för miljön. Snöskotrar kan också vara elektriska, där principen är densamma som på en elbil; du laddar och kör. Efterfrågan ökar i både Sverige och Norge, och när räckvidden ökar för varje år som går kommer ännu fler vilja ha elektriska snöskotrar. Vem kan inte tänka sig att ta sig över isiga sjöar och bergskedjor helt tyst utan att förorena naturen? Traditionella snöskotrar har alltid skapat debatt, buller som stör både människor och djur, och utsläpp som påverkar naturen och miljön. Med ständigt växande laddinfrastruktur är det lättare att se laddningsbara alternativ som en lösning när man köper fordon, både bilar och snöskotrar.

 

Följ med på äventyret!

Ebba och Moa vill på det här sättet visa att det fungerar att välja el, även i områden där man inte traditionellt tänker på el som ett alternativ. Ta del av deras upplevelse från den fantastiska naturen och under deras möten med människor och djur. Här är ett fantastiskt tillfälle att lära oss något av människor som bor och arbetar nära naturen.

Under resan kommer en film att produceras som vi ser fram emot att få ta del av i höst!

Under tiden följer vi dem på detta äventyr i deras och våra sociala medier.

 

Följ med ​på Ebba och Moas resa mot ett bättre klimat.

Facebook: InChargeSverige

Instagram: @ebbaforsgren @moawarvik

Sponsorer: Vattenfall InCharge, Aurora electric snowmobile

 


Ladda på vägen