26.01.2021 | 3 min

 

För dig som sitter i styrelsen i BRF

Bättre villkor i sikte för laddning i flerbostadshus


Regeringen vill förbättra tillgången til elbilsladdning hemma. Målet är att det skall vara lika tillgängligt för boende i bostadsrätter och samfälligheter som för boende i villa med egen parkering.

Nästan 90% av elbilsladdningen sker i dag hemma eller på jobbet, där bilen står parkerad flest timmar under dygnet. Möjligheten att få ladda sin elbil är däremot inte lika självklar vid alla typer av boende. Bor du i flerbostadshus eller samfällighet, eller har din parkering på gatan, är det idag ofta svårare att få tillgång till laddinfrastruktur än för boende i villa med egen parkering. Detta vill regeringen ändra på. 

Det ska vara enkelt att ladda elbilar, också för dem som bor i flerbostadshus eller har gatuparkering. Vi ser hinder som ska lösas, säger energiminister Anders Ygeman.

 

Förslag till förbättring

Regeringen har gett Energimyndigheten i uppdrag att tillsammans med Boverket och Lantmäteriet föreslå åtgärder för att förbättra tillgången till laddning i hemmet för alla.

Uppdraget ska redovisas senast den 30 augusti 2021.

Läs mer om uppdraget och hela den klimatpolitiska handlingsplanen på regeringens hemsida.

Incharge bevakar frågan och samarbetar kringarbetet med att göra elbilsladdning tillgängligt för alla.

 

Tips på vägen

Funderar ni på att installera laddstationer i er bostadsrättsförening? Vi har samlat smarta tips på vad ni i styrelsen behöver tänka på.

Till tipslistan

Kontakta oss

Kontakta oss så hör vi av oss till dig! Tillsammans går vi igenom vad ni behöver, och vi tar fram en offert som passar era behov.

Till intresseanmälan


Ladda BRF