30.11.2023 | 2 min

Elbilsladdning viktigt när Stora Enso ställer om


Det ska vara enkelt för både anställda och besökare att ladda sina elbilar på någon av Stora Ensos 25 kontor och anläggningar i Sverige – och därför har de valt Vattenfall InCharge som leverantör av elbilsladdning. Först ut att installeras och driftsättas är ett 20-tal laddplatser vid Skutskärs bruk sydost om Gävle.

Stora Enso är världsledande inom förpackningar, biomaterial och träprodukter. För två år sedan påbörjade de sin nuvarande hållbarhetsresa med målet att bli nettopositiva senast 2050, en omställning som genomsyrar och berör alla delar av verksamheten. Ett steg på vägen är ett treårigt avtal som de nyligen tecknade med oss på Vattenfall InCharge, och som innebär att företagets 25 kontor och anläggningar runt om i Sverige ska förses med elbilsladdning:

– Fler laddplatser på våra arbetsplatser underlättar en övergång till fler elektrifierade fordon för såväl tjänstefordon som privata fordon. En högre elsäkerhet och en mer hållbar transport för den som pendlar till och från sitt tjänsteställe är andra faktorer som bidragit till en gemensam avtalslösning med Vattenfall InCharge, säger Lars-Gunnar Olsson, fastighetsansvarig Sverige, Stora Enso.

Målet är 200 laddstationer

Först ut att få laddstationer är Skutskärs bruk, där ett 20-tal laddplatser nu väntar på att installeras och driftsättas. Laddeffekten kommer vara mellan 3,7 kW och 22 kW och passar perfekt för de anställda som bilpendlar till och från jobbet eller för besökaren som vill ge batteriet en extra skjuts. Under avtalsperioden kommer cirka 200 laddstationer att installeras på de 25 kontor och anläggningar som Stora Enso har runt om i Sverige.

– Utöver leverans och installation av laddstationer, innebär samarbetet att vi kommer att sköta all administration kring betalning och fakturering. Behoven ser olika ut per anläggning och vi kan enkelt anpassa upplägget efter varje anläggnings unika behov, säger Susanna Hurtig, Nordenchef på Vattenfall InCharge.


Ladda företag