För dig inom industrisektorn
Hur det fungerar för ett industriföretag som investerat i laddstationer varierar och beror på hur verksamheten ser ut. Alla våra kunder har unika behov och utmaningar. Vissa klarar sig med en enklare laddlösning medan andra satsar stort med ett hängivet miljöengagemang. Flexibilitet är ett ledord för att kunna växa utifrån sina förutsättningar och följa med i utvecklingen.
Här får du några exempel på hur både en lite mindre och mer omfattande laddlösning kan se ut.
Den lilla industrin har kanske en enda fastighet med tillhörande parkering. På företaget arbetar 10 personer som dagligen använder företagets eldrivna service- och förmånsbilar. På parkeringen finns tre laddstationer med dubbla ladduttag som tillåter sex bilar att ladda vid samma tidpunkt. Då verksamheten ligger på en mindre ort och servicebilarna inte behöver köra så långt under en arbetsdag, har företaget valt laddstationer med den lägre effekten på 3,7 kWh. De valde att installera genom en egen behörig elektriker och passade på att dra matningen till alla parkeringsplatser, så att laddningen kan utökas när verksamheten växer.
Med laddboxar med lägre effekt och dubbla ladduttag samt Naturvårdsverkets investeringsstöd, fick de ner kostnaderna och möjliggjorde investeringen även fast budgeten inte var så hög.
Företaget har arbetsladdning där de endast tillåter sina anställda att ladda. De anställda beställer gratis laddkort för att starta laddningen. Behörighetslistan hanterar företaget enkelt i webbportalen My InCharge där också statistik finns överskådligt presenterat.
Tips:
- Lägre effekt är billigare
- Välj dubbla ladduttag - det är mer kostnadseffektivt
- Sök investeringsbidrag
Det stora industriföretaget har tydliga hållbarhetsmål i sin affärsstrategi. De siktar på att ha en helt fossilfri fordonsflotta 2025. Med 300 anställda är det många som både har eldrivna företagsbilar och privata elbilar. Företaget passade på att utnyttja Naturvårdsverkets investeringsstöd och har installerat 30 laddstationer på tre siter. Med ramavtal kan de enkelt och snabbt utöka efter hand.
Laddstationerna används både av de anställda på plats, för laddning av servicebilarna och av besökare. Servicebilarna används mellan siterna och behöver kunna laddas snabbt, medan andra anställdas bilar inte alls körs under arbetsdagen. Därför har de valt laddstationer med både 11 och 22 kW, för att möta allas behov.
De har också valt lastbalansering som säkerställer att elbilsladdningen inte överbelastar säkringen i fastigheten när förbrukningen är hög.
De anställda laddar enkelt både hemma, på arbetet och på vägen
Företaget vill göra det enkelt för sina anställda att välja laddbar bil och har ett förmånligt erbjudande även på laddboxar till hemmet. De anställda laddar både hemma och på företaget med InCharges laddkort. Kortet kan de också använda i det publika laddnätet där de får 20% rabatt på snabbladdning. De får alla laddsessioner på samma faktura och har överblick över sin förbrukning i webbportalen.
Smidig betallösning
Med en betallösning slipper ekonomiavdelningen administrationen kring laddningen. InCharge fakturerar elbilsförarna direkt och återbetalar företaget för laddningen på företagsparkeringen. Med betallösningen slipper även de anställda förmånsbeskattning.
Besöksladdning och egen prissättning
På orten finns ett stort behov av laddmöjligheter och många kunder och samarbetspartners har elbil. Därför har företaget valt att ha besöksplatserna publika så att förbipasserande kan ladda. Laddstationerna finns med på InCharges laddkarta i appen så att elbilsförarna enkelt kan hitta dit. Företaget har satt sitt eget pris per kWh och får intäkter på laddningen. På så sätt täcker de en del av kostnaderna för investeringen av laddstationerna.
Vill ni diskutera vilken laddlösning som passar er bäst? Boka ett möte!