02.06.2022 | 3 min

Res från Ystad till Stockholm i elbil!


Nu när sommaren snart är här och semestern närmar sig är det dags att börja planera stora och små elbilsutflykter. Med fler och fler laddmöjligheter längs vägarna tar du dig enkelt dit du vill, utan att behöva bekymra dig för att inte hitta laddare. Till exempel kan du ta dig från Ystad till Stockholm utan problem. Här kommer lite tips på laddpunkter längs vägen!

Ystad: Bad och sommarvibbar

Förutom att du kan ladda din bil på Militärvägen i Ystad har du möjlighet att ta ett svalkande dopp vid Ystad Saltsjöbad alldeles i närheten. På Fritidsbaren njuter du självklart ett av deras världsberömda wienerbröd. Ett tips är också att välja att ladda vid Destinationsladdaren, då kan du i lugn och ro utforska stan i några timmar innan resan går vidare norrut.

 

Jönköping: Ladda med el och polkagrisar

Resan fortsätter norrut, och på Refugen i Värnamo eller Hästhovsvägen i Jönköping laddar du bilen igen. Se till att besöka det enda tändsticksmuseet i världen, eller varför inte unna dig själv en riktig nostalgitripp på Husqvarna museum, där du kan beskåda gamla vapen, symaskiner, gräsklippare och sågmaskiner. När bilen har laddat klart laddar du även med goda polkagrisar i Gränna och resan kan fortsätta mot Stockholm.

 

Linköping: Om det behövs lite extra el 

Antagligen klarar du dig hela vägen från Jönköping till Stockholm utan att behöva ladda. Men om du skulle behöva fylla på med el kan du till exempel ladda på Aspögatan 1 i Linköping. Träna balans och bota din höjdskräck i trädtopparna vid Linköping Höghöjdsbana, där utmaningar som ziplines, fritt fall, klätternät och balansstockar skärper fokuset inför sista sträckan mot huvudstaden.

 

Stockholm: Mycket att uppleva och många laddmöjligheter

Framme i Stockholm finns det många laddgator att välja mellan såsom på Södermalm: Malmgårdsvägen och Hammarby Allé. På Östermalm hittar du laddplatser på Valhallavägen och Runebergsplan. I Centrum/Vasastan hittar du laddplatser på Kungsgatan och Västmannagatan, och på Kungsholmen erbjuder laddning på Lindhagensgatan och Rålambsvägen 

Du kan ta fantastiska dagsutflykter till den vackra skärgården, vandra runt i historiska Gamla stan eller besöka Gröna Lund utan att bekymra dig det minsta för att det inte skulle finnas laddmöjligheter.  

Läs mer om Stockholms laddgator

 

Planera din sommar i appen

Du hittar alla stationerna på resan i appen, där du också enkelt planerar din bilfärd och söker upp de olika laddstationerna för att se vilka som är lediga. På kartan ser du vilka laddare som finns i närheten samt detaljerad information om vald laddstation. Du kan starta och stoppa laddningen och betala direkt i appen, och du kan också spara dina favoritladdare och bli meddelad när de är lediga för laddning!

Ladda ner InCharge appen på App Store eller Google Play.

 

Flera resor - Från Stockholm till Nordkap

Under några veckor kommer våra unga elbilsresenärer Ebba och Emmet att göra en resa i elbil från Stockholm hela vägen upp till Nordkap. Följ deras resa på vår Facebook eller i vår kunskapshubb.

 


Ladda på vägen