03.12.2020 | 3 min

Skattereduktion för installation av grön teknik ersätter Ladda-hemma-stödet


Nu är det beslutat att det från årsskiftet 2021 kommer ett nytt och mer tillgängligt statlig stöd som tar över efter ladda-hemma-stödet. För detaljer och den senaste informationen, besök skatteverkets hemsida.

Varför ändras stödet?

För att motivera hushåll i Sverige att i högre grad investera i lösningar som är bra för miljön har regeringen tagit beslut om ändringar som gör det enklare att välja ett fossilfritt alternativ. 

Vad blir annorlunda från årsskiftet 2021?

Grönt Skatteavdrag är uppbyggt på samma sätt som RUT- och ROT-avdraget. Det innebär att du inte längre behöver söka bidrag från Naturvårdsverket i efterhand när du köper laddbox och installation från oss, avdraget är redan gjort när du får din faktura. 

Vad betyder det för dig?

För alla som köper laddbox och installation från och med nu blir processen för att få ta del av det statliga stödet enklare, skatteavdraget sker direkt på fakturan. Detta innebär att upp till 50% av kostnaderna för installation och hårdvara dras bort som skattereduktion, dock max 50000 kr, förutsatt att du har utrymme och är berättigad skatteavdraget. Avdraget gäller per person/år, vilket betyder att om ni är två som står som ägare på huset har ni båda möjlighet att ta del av skattereduktionen. 

Resekostnad för installatör är inte avdragsgillt och kommer därför stå separat på fakturan.  

Tänk på att om du har fått skattereduktion för andra ROT och RUT-tjänster innan under året, som uppgår till max skattereduktion, så kan ROT för grön teknik nekas. De tre skattereduktionerna tas från samma pott pengar per person och år, och i den prioritetsordningen kommer skattereduktion för grön teknik sist.

Den senaste informationen hittar du på Skatteverkets hemsida.

 

Läs också:

Installation av laddbox – det här behöver du tänka på

Välj tillval och beställ din laddbox för hemmet

 

 


Ladda hemma
;