03.12.2020 | 3 min

Skattereduktion för installation av grön teknik ersätter Ladda-hemma-stödet


Nu är det beslutat att det från årsskiftet 2021 kommer ett nytt och mer tillgängligt statlig stöd som tar över efter ladda-hemma-stödet. Alla detaljerna är på plats inom kort, och vi kommer då att uppdatera informationen på vår hemsida.

Varför ändras stödet?

För att motivera hushåll i Sverige att i högre grad investera i lösningar som är bra för miljön har regeringen tagit beslut om ändringar som gör det enklare att välja ett fossilfritt alternativ. 

Vad blir annorlunda från årsskiftet 2021?

Grön Skatteavdrag är uppbyggt på samma sätt som RUT- och ROT-avdraget. Det innebär att du inte längre behöver söka bidrag från Naturvårdsverket i efterhand när du köperladdbox och installation från oss, avdraget är redan gjort när du får din faktura. 

Vad betyder det för dig?

För alla som köper laddbox och installation från och med nu blir processen för att få ta del av det statliga stödet enklare, skatteavdraget sker direkt på fakturan. Detta innebär att upp till 50% av kostnaderna för installation och hårdvara dras bort som skattereduktion, dock max 10000 kr, förutsatt att du har utrymme för skatteavdraget. Avdraget gäller per person/år, vilket betyder att om ni är två som står som ägare på huset har ni båda möjlighet att ta del av skattereduktionen.  

Resekostnad föinstallatöär inte avdragsgillt. 

Den senaste informationen hittar du på Skatteverkets hemsida.

 

Läs också:

Installation av laddbox – det här behöver du tänka på

Välj tillval och beställ din laddbox för hemmet

 

 


;