02.09.2020 | 6 min


För dig som vill ladda elbilen hemma

Installation av laddbox – det här behöver du tänka på


Elcentral, 3 fas, väggenomföring…? Det kan verka krångligt när det kommer till installation av din nya laddbox, men en behörig elektriker utför enkelt installationen. Professionell hjälp med standardinstallation ingår och installationen kan även skräddarsys den efter dina behov.

Kanske har du dålig koll på el och montering och vill bara komma igång snabbt med laddningen av din elbil. Luta dig tillbaka – installationen av din nya laddbox görs av en behörig elektriker, som enkelt utför uppdraget. Standardinstallation ingår i din beställning och vi utför den i hela landet!


Vi hjälper dig med rådgivning och rekommendationer. I vår standardinstallation ingår undersökning av befintlig elanläggning, montering och drifttagning av laddbox på vägg. Har du andra behov erbjuder vi även anpassad installation efter dina önskemål.

 

8 steg: Så här går en standardinstallation till

  • När du har gjort din beställning ringer vi dig för att boka en tid. Under samtalet pratar vi om förutsättningarna för installationen i ditt hus och säkerställer att det finns plats för laddaren i ditt elskåp. Du får chansen att ställa frågor om det är något du undrar.
  • Laddboxen levereras inom 3-5 dagar.
  • Installationen bokas in efter att laddboxen är levererad. Du behöver vara hemma när vi utför installationen.
  • När vi kommer till dig börjar vi med att se över montering och drifttagning av laddstationen på väggen.
  • Undersökning av din befintliga elanläggning görs för att säkerställa en säker installation. Det kan vara bra att veta att vi stänger av elen under installationen.
  • En kabel upp till 15 meter dras mellan elcentralen och laddstationen.
  • Vi monterar laddboxen på vägg med en väggenomföring/håltagning samt tätning för kraftkabel oavsett material.
  • Slutligen testar vi att laddstationen fungerar som den ska.

Nu är laddboxen redo att användas – är du laddad?

När behöver jag en anpassad installation?

Anpassad installation passar dig som vill montera laddboxen på putsad fasad. Det krävs även vid uppsäkring, utbyggnad eller flytt av elcentralen. Välj anpassad installation i din beställning.

Beställ din laddbox här

 

Var ska laddboxen installeras?

Så var på huset ska laddboxen sitta? En behörig elektriker behöver hjälpa dig med själva installationen av laddboxen, men du bestämmer själv var på ditt hus som laddboxen ska vara placerad. Det finns några saker att tänka på innan du väljer plats.

•  Laddboxen har ett integrerat simkort. Därför är det viktigt att säkerställa att det finns mottagning på den plats där du tänkt placera din laddbox. Är du osäker kommer vår installatör att hjälpa dig.

• Hur långt är det mellan elcentralen och väggen där du vill ha laddboxen? Något att tänka på är att det i standardinstallationen ingår max 15 meter kabeldragning. Önskar du en placering längre bort löser vi det mot en extra kostnad.

• Se till att det finns tillräckligt med utrymme runt laddboxen så att du enkelt kan röra dig kring den. Väljer du en laddbox med två ladduttag behöver du tänka på att det ska finnas utrymme på båda sidor.

• Kontrollera att materialet i väggen är lämplig för montering. Väggen ska kunna bära laddboxen, som väger ca 8,5 kilo, samt klara av att du drar ut laddkabeln i dess fulla längd (dragvikt).

• Placera inte laddboxen i direkt solljus då risken är att laddboxen blir varm. Det blir också svårare att se symbolerna på displayen. InCharge Smart Hemma har inbyggd temperatursensor som känner av om det blir för varmt, men reglerar då ned laddströmmen.

 

Välj tillval och beställ din laddbox här


Ladda hemma