24.05.2021 | 3 min

 

För dig som laddar på publika laddstationer

Ladda för semester med elbil


Är du en av alla dem som väljer att svemestra i år? Då har du en fin sommar framför dig. Du som kör elbil vet att du behöver planera lite mer. Dina stopp kanske blir lite längre, men då kan du passa på att njuta lite mer när du väl stannar. Vilken väg i landet funderar du på att åka? Vi ger dig några tips på vägen.

Aldrig har längtan efter att vara på väg någonstans varit större än nu. Du kan köra riktigt långa sträckor utan att riskera att inte hitta laddare till din elbil, så det är bara att sätta i gång att planera sommaren vare sig du ska åka till ditt sommarställe eller resa runt i Sverige.

 

Går turen till ditt fritidshus?

Går turen till stugan och du inte har någon laddbox, ta reda på om du har en publik laddstation i närheten som du kan ladda vid. Har du en äldre byggnad så är elen kanske inte anpassad till dagens användning av elektriska produkter. Det kan innebära att elledningarna i huset blir överbelastade så det kan vara smart att beställa en laddbox även till ditt fritidshus.

 

Sverigeresenär?

Medan du laddar din elbil på vägen kan du se till att ladda på andra sätt också: ta en glass, en selfie, eller ring en god vän. Passa också på att läsa på mer om platsen du är på väg till och lär dig något nytt, eller friska upp gamla kunskaper.  

Här kommer några tips på rutter du kan välja i sommar, där du kan känna dig trygg med att du får din elbil laddad och samtidigt uppleva några av de finaste delarna av Sverige.

 

Luleå-Kalix-Haparanda  

Robinson utspelar sig i Haparanda i år. Kanske är du också sugen på en tur dit? Norrland erbjuder storslagen natur året om. Ge dig ut på en vandringstur under en himmel där solen aldrig går ner. Eller är det kanske dags att testa fiskelyckan? Starta din roadtrip i Luleå.

 

Visby-Hemse-Fårösund 

Gotland erbjuder långsträckta sandstränder och utlandskänsla. Men ön har också kultur, historia och sevärdheter som räcker året om. Ta en ridtur eller besök någon av de pittoreska städerna. Gotland är ett paradis för elbilsföraren och du kan enkelt köra runt helt utan bensin eller diesel på din roadtrip. Behöver du ladda snabbt finns snabbladdare på denna perfekta rutt med start i Visby.

 

Göteborg-Uddevalla-Strömstad 

Börja din roadtrip med uteliv och shopping i västkustens huvudstad. I Göteborg finns mycket goda laddmöjligheter. Västkusten erbjuder också en vacker skärgård, hav och friluftsliv. Följ kusten ner mot Falkenberg och Halmstad, eller ta dig norröver via Uddevalla och Strömstad.

 

Hitta laddställen

Väljer du att ladda med InCharge hittar du alla stationer i InChargeAppen. Där kan du också planera din bilfärd och söka upp de olika stationerna samt se vilka som är lediga. På kartan ser du vilka laddare som finns i närheten och får detaljerad information om vald laddstation. Du kan också starta och stoppa laddningen och betala direkt i appen, i tillägg till att spara dina favoritladdare och bli meddelad när de är lediga för laddning.

 

Laddstationer i alla länder

I dag finns det mer än totalt 12 700 laddpunkter* i Sverige, så det är fullt möjligt att åka på roadtrip med din elbil och samtidigt ta det lugnt och njuta av vårt vackra land. I år kommer vi även publicera en laddkarta i realtid där du kan se Vattenfalls laddstationer i alla länder.  

*Statistik från Power Circle

 


Ladda längs vägen