11.09.2020 | 3 min

Sök laddstöd från Naturvårdsverket till er brf


Elbilsmarknaden har exploderat i år, och potten från Naturvårdsverket som tilldelats för investering i icke-publika laddstationer minskar snabbt. Funderar ni på att investera i laddstationer 2020 så rekommenderar vi er därför att snabbt göra en ansökan.

Vad innebär det för er BRF?

Det innebär att om ni söker direkt så reserveras pengar från potten som ni sedan begär ut efter att installationen är klar. Vi rekommenderar digitala och kompletta ansökningar som definitivt går snabbast.

Just nu finns det 31 miljoner kvar i potten och de beräknas gå åt på några veckor.

Så söker du

Se hur mycket som finns kvar, och ansök om investeringsstöd på Naturvårdsverkets hemsida. Vi kan inte garantera att det finns pengar kvar i potten, men om du agerar snabbt så har du möjlighet att få bidraget godkänt.

Viktig att tänka på just nu: *

Ansöker ni idag så har ni 12 månader på er att slutföra åtgärden. Efter att åtgärden är slutförd så har ni max tre månader på er att skicka in en begäran om utbetalning utanför de första tolv månaderna. Ansökan om bidrag måste skickas in senast sex månader efter att installationsarbetet har slutförts.

Budgetbeslut i slutet på september för 2021 BRF och B2B

För nästa år gäller allra mest troligen en ny pott med pengar att söka. I slutet på september röstas det för nästa års budget, och då vet vi mer.

Vi återkommer med mer info inom kort.

 

* Information tagen från Naturvårdsverket


Ladda BRF
;