11.09.2020 | 3 min

Laddstödet från Naturvårdsverket till BRF snart slut!


Elbilsmarknaden har exploderat i år, och det innebär att potten från Naturvårdsverket som tilldelats för investering i icke-publika laddstationer börjar ta slut. Funderar ni på att investera i laddstationer i år så rekommenderar vi er därför att snabbt ansöka om stöd.

Vad innebär det för er BRF?

Det innebär att om ni ska ha en chans att ta del av stödet måste ni söka direkt. Då reserveras pengar från potten som ni sedan begär ut efter att installationen är klar. Vi rekommenderar digitala och kompletta ansökningar som definitivt går snabbast.

Just nu finns det 65 miljoner kvar i potten och de beräknas gå åt på ett par veckor.

Så söker du

Se hur mycket som finns kvar, och ansök om investeringsstöd på Naturvårdsverkets hemsida. Vi kan inte garantera att det finns pengar kvar i potten, men om du agerar snabbt så har du möjlighet att få bidraget godkänt.

Viktig att tänka på just nu: *

Ansöker ni idag så har ni 12 månader på er att slutföra åtgärden. Efter att åtgärden är slutförd så har ni max tre månader på er att skicka in en begäran om utbetalning utanför de första tolv månaderna. Ansökan om bidrag måste skickas in senast sex månader efter att installationsarbetet har slutförts.

Budgetbeslut i slutet på september för 2021 BRF och B2B

För nästa år gäller allra mest troligen en ny pott med pengar att söka. I slutet på september röstas det för nästa års budget, och då vet vi mer.

Vi återkommer med mer info inom kort.

 

* Information tagen från Naturvårdsverket