10.02.2021 | 3 min

För dig som laddar på publika laddstationer

Nästan en dubblering av antalet laddpunkter i Stockholm


I samarbete med Stockholms stad öppnar InCharge under våren 2021 ytterligare sex nya publika laddgator, och uppdaterar befintliga laddgator. Valhallavägen blir nu stadens längsta laddgata där hela 30 elbilar kan ladda samtidigt.

Det finns snart 50 000 laddbara bilar i Stockholms kommun, och nästan 100 000 i hela länet. Det snabbt ökande antalet elbilar kräver att möjligheten till elbilsladdning ökar.  Stockholms stad har som mål att det ska det finnas  4.000 publika laddstationer i Stockholm till år 2022. 

Möjlighet för alla att ladda 

Vi arbetar för att göra det möjligt att kunna leva fossilfritt inom en generation och transporter spelar en stor i detta. Priset är fortfarande ett hinder för många men att kunna ladda där man bor är avgörande för att det ta det där sista steget till ett eldrivet fordon. I dag sker 90 procent av laddningen hemma eller på jobbet. I städerna där de flesta inte har egen laddbox, måste möjligheten till publik laddning vara lika enkel som självklar för stockholmarna och de förbipasserande. Laddgator är ett bra komplement till de allmänna garagen och nu är vi en bra bit på vägen.

Laddgator från InCharge

Laddgatorna har både destinationsladdning och snabbladdning för laddning under natten och på språng. Skillnaden på dem är helt enkelt hur snabbt du kan ladda. Effekten på samtliga befintliga destinationsladdare kommer att uppgraderas, från 3,7 kW till en blandning av 11 kW och 22 kW dvs. från enfas till trefas, med laststyrning. Med laststyrning ser man till att elsystemet inte överskriver den effekt man abonnerar på om man har ett effektabonnemang. På detta sätt kan man hålla nere sina kostnader gentemot elbolaget. 

Elen till laddstationerna kommer från vatten- och vindkraft märkt med Bra Miljöval (EPD)

Vilka kan ladda?   

Sjävklart går det bra att ladda utan att vara abonnent hos oss på InCharge. Det gör du enkelt genom appen där du lägger in ett kontokort och direkt startar, laddar och betalar för laddningen. I appen kan du även se alla InCharge laddstationer I Sverige.  

Om du föredrar en laddbricka kan du beställa det och bli abonnent.  

Här hittar du laddarna 

Laddkartan visar InCharge publika laddgator i Stockholm

Lyssna på Radio Fossil Freedom

Du hittar radioprogrammet Radio Fossil Freedom och laddstationerna på Valhallavägen 138, Drottningholmsvägen 5 och Narvavägen 5. Passa på att lyssna under tiden du laddar din elbil. Programmet pågår i en timme under två veckor dygnet runt.

Läs mer om Radio Fossil Freedom här


Ladda på vägen