03.02.2021 | 3 min

För dig som vill ladda elbilen hemma

Enkelt eller dubbelt uttag på din laddbox


Om man ser till det växande intresset för elbilar i Sverige, inser man att flera av oss kommer ha fler än en laddbar bil i hushållet framöver. Många har insett detta och väljer att investera i en laddbox med dubbla ladduttag när det är dags att installera laddbox hemma.

Förutsättningarna för att elbilen blir det självklara valet förbättras hela tiden. Bättre laddinfrastruktur ute i samhället, större batterikapacitet på elbilen, förmånliga avdrag och flera och billigare elbilar att välja mellan på marknaden, är några av faktorerna som gör att flera av oss kommer välja att köra elektriskt.  

Hur ser era laddbehov ut om ett par år?

När du funderar på att installera laddbox är det att rekommendera att planera lite för hur livet och behovet kommer se ut hemma framöver. Är ni två i hushållet som behöver bil är sannolikheten stor för att det är två elbilar som kommer finnas hemma i garaget om ett par år Då kan det vara smart att redan nu välja dubbla ladduttag på laddboxen. Just nu är det extra förmånligt i och med det nya Gröna skatteavdraget som du kan läsa om nedan.   

Beställ din laddbox här

Investera i dubbla ladduttag till din laddbox

Med två ladduttag på laddboxen får du en framtidssäkrad lösning. Ingen behöver vänta i kö för att få ladda sin bil, utan du kan ladda två bilar samtidigt. Precis som på singelboxen kan du välja fast laddkabel till duobox. Till dubbla uttag rekommenderar vi att även välja tillvalet lastbalansering för bästa lösning. 

Läs mer om lastbalansering

Generösa skatteavdrag gör valet enklare

Regeringen arbetar hårt för att elbil ska bli mer attraktivt att köpa, bland annat genom generösa skatteavdrag på köp och installation av laddbox hemma. Skatteavdraget sker direkt på fakturan, vilket innebär att upp till 50% av kostnaderna för installation och hårdvara dras av som skattereduktion (max 50 000 kr), förutsatt att du har skatteutrymme kvar och är berättigad skatteavdraget. 

Läs mer om hur skatteavdraget fungerar

Stort lycka till med din elbil! 


Ladda hemma