07.06.2022 | 2 min


For dig som laddar längs vägen

Resebrev 2: Åre-Örnsköldsvik


Idag vaknade vi i Åre med fulladdad tank eftersom bilen stått och laddat i en 22kW-laddare under natten. De stolparna är perfekta för övernattsladdning. Det första vi gjorde imorse var att åka och sätta vårt portabla hem på taket, nämligen ett taktält från Taktältarna! Så nu har vi ett rullande hem vilket gör vår resa ännu mer flexibel. Sedan åkte vi tillbaka till stolpen för att möta upp Mia Forsgren, kommunikationschef på Diös som har ett nära samarbete med InCharge och Vattenfall under installationen av 700 nya stolpar i deras städer.  

Vad har elinfrastrukturen för betydelse för hållbar stadsutveckling?  

”Det betyder allt. För att skapa en attraktiv stad att bo i och för företag att etablera sig i så kommer laddinfrastrukturens utbyggnad att vara jätteviktig. En betydande faktor är dessutom att energin är förnybar och att stolparna är tillgängliga, vilket vi skapar tillsammans med Vattenfall och InCharge." 

Vad har ni fått för respons från hyresgästerna i takt med att fler laddstolpar erbjuds?  

”Jättepositiv. Det är många som använder dem, men det är ju en trång sektor just nu så utvecklingen behöver gå i snabb tempo — vilket den gör och det är vi jätteglada att kunna erbjuda våra hyresgäster.” 

Mia Forsgren, kommunikationschef på Diös, som har ett nära samarbete med InCharge och Vattenfall under installationen av 700 nya stolpar i deras städer.

Efter intervjun satte vi oss i bilen och blåste mot kusten igen, via Sundsvall och sedan vidare norrut. Vi stannade vid Höga Kusten och tog en liten promenad upp på Skuleberget. I skrivande stund sitter vi i bilen strax ovanför Örnsköldsvik, där vi stannade och laddade på Max och fördrev ladd-tiden genom att äta middag.

Ikväll ska vi sova i taktältet, stay tuned för uppdatering!  

 

 


Ladda längs vägen
Räckviddsångest
;