15.06.2021 | 4 min

 

För dig som laddar på vägen

Sommarens roadtrip är här - nu med elbilen i fokus


Nu när värmen är här och semestern närmar sig, är dags att planera sommarens roadtrip. För dig som kör elbil och planerar att åka runt i Sverige i sommar har vi tagit fram förslag på tre olika rutter som kanske ger dig inspiration inför semestern.

 

Börja din roadtrip i vackra Stockholm. Förutom många laddstationer längs vägen, bjuder denna rutt även på vackra vyer och stora kontraster. På väg till Gävle blir ett besök på nöjesparken Furuviksparken garanterat uppskattad av barnen. Från Sundsvall tar du vägen in i landet mot Östersund, där fantastisk natur och höga fjäll väntar. Väl parkerad i Åre tipsar vi om att besöka Sveriges största vattenfall Tännforsen, en upplevelse för livet. 

 

Malmö bjuder på en hel del matupplevelser som du inte vill missa. Vi tipsar om lunch på Möllevångstorget eller Davidhallstorg, där unga restaurangägare experimenterar med kulinariska influenser från hela världen. Efter en paus i fina Helsingborg och lite sol på stranden i Halmstad blir kanske en helg i Göteborg helt rätt. Väl i Marstrand vill du kanske testa en middag i solnedgången med skaldjur på menyn? Rekommenderas varmt!

 

Har du hört talas om Sveriges första actionbad? Om du börjar din resa I Västerås kan du börja med att besöka badet Kokpunkten. Efter en lång och avslappnande vistelse kan du sedan åka vidare mot den vackra naturen i Dalarna via Smedjebacken och göra ett besök på Bergslagens Ekomuseum. Vid Borlänge laddar du kanske vid vår publika laddstation vid Kupolen och tar dig vidare till Torsång, även kallad Dalarnas Venedig. I Falun får du inte missa Falu gruva och när du till sist nått Sälen så väntar fjällen och lugnet, ett perfekt avslut på en härlig roadtrip på 4 timmar och 38 minuter.

 

Ladda ner appen inför din roadtrip

Väljer du att ladda med InCharge hittar du alla stationer appen. Där kan du smidigt och enkelt planera din bilfärd, söka på samtliga laddstationer och se vilka som är lediga. På kartan ser du vilka laddare som finns i närheten och får detaljerad information om vald laddstation. Du kan också starta och stoppa laddningen och betala direkt i appen.

 

Ladda med rabatt

Har du en laddbox från oss hemma och är kund så får du 20 % rabatt när du snabbladdar elbilen vid Vattenfalls stationer i vårt publika laddnät.

 


Ladda på vägen