27.08.2020 | 5 min


För dig som laddar på publika laddstationer

Roadtrip med elbil – här är tre rutter att besöka


Sveriges vackra natur har något att erbjuda året runt. Från vidsträckta fjällandskap till storstadspuls. Att åka på roadtrip med elbil är ett klimatsmart sätt att upptäcka vårt land. Här tipsar vi om tre rutter med bra laddmöjligheter.


Kanske har du en egen elbil eller planerar att hyra en för första gången? Oavsett hur van elbilsförare du är kan du tryggt åka på roadtrip till många destinationer i Sverige utan att efterlämna utsläpp. Med InCharge laddnätverk behöver du dessutom inte oroa dig över att det inte ska finnas laddpunkter på vägen. Sverige har goda laddmöjligheter och resan mot en fossilfri framtid har tagit stora steg. I dag finns det nästan 12 000 laddpunkter i Sverige så det är fullt möjligt att åka på roadtrip med din elbil.

Läs mer om laddplatser och tillgänglighet på uppladdning.nu. Är du kund hos InCharge laddar du enkelt ner InChargeappen för att utforska din resväg. Där kan du se alla våra laddstationer och planera din resa. Du laddar din elbil genom att koppla på ditt vanliga betalkort i appen och aktiverar laddningen därifrån eller använder din laddbricka.

 

Visste du att?

  • En elbil har 60 % lägre klimatpåverkan än en fossildriven bil.*

  • Nästan 190 000 laddbara bilar kör på Sveriges vägar.*

  • Det finns nästan 12 000 publika laddpunkter i Sverige, varav 1400 är snabbladdare.*

     

*Källa: Power circle


 

Norrlandsresenären

Norrland erbjuder storlagen natur året om. Ge dig ut på en skotertur över snöklädda fjäll eller en vandringstur under en himlen där solen aldrig går ner. Eller är det kanske dags att testa fiskelyckan? Starta din roadtrip i Luleå!

Luleå – (78,7 km) Kalix – (49,9 km) Haparanda

 

Gotlandsresenären

Gotland erbjuder soldränkta sandstränder och utlandskänsla. Men ön har också kultur, historia och sevärdheter som räcker hela året om. Ta en ridtur eller besök någon av de pittoreska städerna. Gotland är ett paradis för elbilsföraren och du kan enkelt köra runt helt utan bensin på din roadtrip. Behöver du ladda snabbt finns snabbladdare på denna perfekta rutt med start i Visby.

Visby – (51,7 km) Hemse – (100,6 km) Fårösund

 

Västkustresenären

Det är gött i Göteborg! Börja din roadtrip med uteliv och shopping i västkustens huvudstad. I Göteborg finns mycket goda laddmöjligheter. Västkusten erbjuder också vacker skärgård, hav och friluftsliv. Följ kusten ner mot Falkenberg och Halmstad, eller ta dig norröver via Uddevalla och Strömstad.

Göteborg – (83,3 km) Uddevalla – (93,4 km) Strömstad

 

 

 


Ladda på vägen