24.05.2022 | 2 min

För dig som laddar hemma

Välj trådad lastbalansering för tryggare och säkrare funktion


När du köper en laddbox med lastbalansering behöver du inte oroa dig för att huvudsäkringen blir överbelastad och att proppen går. Men signalerna som kommunicerar mellan huvudsäkringen och laddboxen fungerar på olika sätt. Här kan du läsa om varför du ska välja trådad lastbalansering för att få en tillförlitlig lösning.

När du letar efter en laddbox behöver du inte bara se till att du har möjligheten att välja till lastbalansering. Även lastbalanseringens funktion är viktig att ta hänsyn till så att du får en säker och trygg lösning som fungerar i alla lägen.

Lastbalanseringen kommunicerar med signaler mellan husets huvudsäkring och laddboxen. Det finns lastbalanserare som skickar signalen genom kabel (trådad lastbalansering) eller till molnet genom WiFi.

 

Lastbalansering via molnet

Om signalen skickas till molnet är risken för störningar större. Vi har nog alla upplevt krångel med uppkopplingen till våra mobiler och datorer ibland. Om WiFi-mottagningen är dålig eller om det är driftstörningar i molnet, hindrar det helt enkelt lastbalanseringen att göra sitt jobb. I värsta fall löser säkringen ut för att effekttoppen blir för hög.

Trådad lastbalansering ger säkrare funktion

Med en trådad lastbalansering skickas signalerna snabbt och säkert genom en kabel. Det är ett tryggare och säkrare alternativ som inte påverkas av yttre störningar. InCharges lastbalansering är trådad så att du inte behöver oroa dig för att proppen går när du laddar din elbil hemma.

Läs mer om lastbalansering

 


Ladda hemma