07.03.2022 | 3 min

 

För dig som sitter i styrelsen i BRF

Webbinarium: Lagar och regler vid installation av laddare i Brf


Våra uppskattade webbinarium fortsätter, där vi tillsammans med Borätt Forum reder ut frågor som kan dyka upp när ni ska investera i laddboxar i er BRF. I senaste Borätt Forums Borättkväll pratar vi bland annat om entreprenadjuridiken runt installationen av laddboxar i föreningar.

Jan Pedersen och Sara Andersson från Advokatfirman Pedersen är specialister på området, och är på plats i panelen för att hjälpa er att tolka lagar, regler och förordningar som gäller vid olika typer entreprenader. InCharges Borna Rowshani delar med sig av de viktigaste punkterna för er i föreningen att tänka på innan ni går igång:  

Tänk framtidssäkrad: Om några år kommer majoriten av medlemmarnas bilar att vara elektriska, hur bemöter och planererar ni det på bästa sätt?

Välj rätt effekt: 3,7 kW räcker gott och väl i föreningen. De flesta laddar på natten och behöver inte mer effekt för att bilen ska vara fulladdad på morgonen.

Öppna protokoll: Se till att ni väljer hårdvara som använder sig av OCPP, det vill säga öppna protokoll som ger er som konsumenter möjlighet att byta laddstationsoperatör om ni skulle vilja, utan att ni behöver byta hårdvara.

Ha koll på alla detaljer i offerten: Om installationen innebär markentreprenad, t.ex grävjobb, markrör och kablage, be er leverantör förklara vad som ingår och vad som inte ingår. Ställ frågor och se till att ni väljer en leverantör som har en dialog med nätägaren så ni bara behöver förhålla er till en kontaktpunkt. 

 

Hade du inte möjlighet att delta på webbinariet?
Det är inte försent – se Borättkvällen i sin helhet nedan. Där hittar ni också tidigare webbinarier med intressanta teman som kan vara bra för styrelsen att veta innan ni går igång.

 

Se webbinariet på Borätt Forums hemsida

 

Tips på vägen

Funderar ni på att installera laddstationer i er bostadsrättsförening? Vi har samlat smarta tips på vad ni i styrelsen behöver tänka på.

Till tipslistan

Kontakta oss

Kontakta oss så hör vi av oss till dig! Tillsammans går vi igenom vad ni behöver, och vi tar fram en offert som passar era behov.

Till intresseanmälan


Ladda BRF