"Det var enkelt och smidigt"


Som den första bostadsrättsföreningen i Sverige var brf Rosteriet tidigt ute med att installera InCharge Smart Brf. Mattias Björklund är med i föreningens styrelse och var med under hela urvalsprocessen som gjorde att de valde just InCharge laddlösning.

Brf Rosteriet ligger i Liljeholmen bara några kilometer från centrala Stockholm. Man valde att investera i totalt tolv laddplatser med InCharge Smart Brf.

- För vår förening som är ganska stor så blev det egentligen inte en så stor investering. Förutom installation och 3G/4G modem så valde vi även lBrf Rosterietastbalansering inom klustret, vilket hjälper oss att anpassa laddningen efter elkonsumtionen i vår fastighet.

- Vi kollade flera olika alternativ innan vi bestämde oss för InCharge. Det var främst priset men också tekniken Chargestorm som var avgörande för oss, förklarar Mattias.

-Ur mitt perspektiv med ett heltidsarbete och med styrelseuppdrag, så var det viktigt att det var enkelt och smidigt då jag inte hade mycket tid över att lägga på detta. Och bra och tydlig information på webbsidan gjorde att våra medlemmar enkelt kunde hitta svar på sina frågor.

Medlemmarna som har elbil är jättenöjda!

Ordförande brf Rosteriet, Mattias Björklund

En bekväm lösning

Fler och fler bostadsrättsföreningar väljer att investera i laddplatser för elbilar. Anledningarna är flera, inte minst att det är ett miljövänligt alternativ men även den moderna bekvämlighet som det innebär att kunna ”tanka” sin bil hemma.

- Jag kommer nog skaffa en laddhybrid framöver. Det känns ju onekligen som att det är dit samhället är på väg. Därefter så är det ju fantastiskt smidigt att kunna ställa bilen hemma och ha den färdigladdad dagen efter. Med tanke på att de av våra medlemmar som har elbil är jättenöjda så finns det nog en möjlighet att vi investerar i fler laddplatser, men det återstår att se.


Mattias tips för dig som funderar på laddbox

  • Kolla storleken på era parkeringsplatser då elbilar kan vara ganska stora. Lägg laddplatserna nära varandra, annars blir installationen dyrare.

  • Fråga hur många av medlemmarna som vill ha elplats.

  • Fördela kostnaderna på parkeringsplatserna med el över 8-10 år så blir det rimligare för de boende och föreningen får igen investeringskostnaden.

  • Undvik administration genom att se till att er leverantör erbjuder en betallösning.

Med InCharge Smart Brf får du:

  • Uppkopplad laddbox för smart laddning och enkel debitering.
  • Tillgång till My InCharge för statistik och uppföljning.
  • Snabbare och säkrare än att ladda från ett vanligt eluttag.