Med InCharge har vi visionen att stötta omställningen till framtidens hållbara transporter – vi vill göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Sedan 2016 bygger vi laddinfrastruktur i nära samarbete med kommuner, städer och företag och vi växer tillsammans med våra partnersamarbeten. Följ med oss på resan!

 


 

InCharge: då, nu och framtid

InCharge är idag aktör inom en marknad med stark framväxt. Men hur började det? Susanna Hurtig var med från starten och berättar i en intervju om vår resa.

 

Vi började med att knacka på dörren hos Volvo och berättade om vad vi ville göra och frågade om vi inte skulle samarbeta. De nappade och vårt samarbete med Volvo har idag pågått i 11 år. Idag har vi vuxit både med vår produktportfölj och i våra tjänster för att täcka de behov som uppstår efter vägen. Det är en spännande resa som inte bara handlar om elbilar utan också om en omställning till ett fossilfritt samhälle.

 

2020 avslutades med ett rekord. Laddbara bilar stod nämligen i december för rekordhöga 49,3% av nybilsregistreringarna. Det finns ingen tvekan om att elbilen är framtiden!

 

Läs artikeln

 


 

InCharges historia

 

2016

I november 2016 lanserades InCharge. Elbilsägare kunde för första gången beställa laddkort på vår hemsida och ladda sin elbil i InCharge publika laddnätverk.

2017

I maj 2017 invigdes första laddgatan i InCharge publika laddnätverk på Malmgårdsvägen i Stockholm. Susanna Hurtig och Trafikborgarråd Daniel Helldén berättade om satsningen.

2018

InCharge produkter och tjänster börjar erbjudas i Storbritannien, Tyskland och Nederländerna. Både publika och icke-publika stationer började växa markant i nordvästra Europa. InCharge får samtidigt sin nuvarande visuella identitet.

2019

InCharge produkter och tjänster lanseras i Norge där elbilsförsäljningen redan ligger i framkant. Både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och norska företag kan nu ansluta sig till InCharge laddnätverk.

2020

Vid utgången av 2019 passerade vi magiska 100 000 laddbara fordon i Sverige. Ett år senare var antalet 187 000. Även antalet laddpunkter i InCharge publika laddnät växter stadigt och under året passerade vi 4000 publika laddpunkter i Sverige.

 

 


 

Vårt mål: Ett enkelt elbilsliv

Enligt prognosen kommer en miljon laddbara bilar rulla på våra svenska vägar 2030. Vårt mål är att göra livet med ett eldrivet fordon så enkelt som möjligt. Det ska vara lätt att ladda sin elbil oavsett var man befinner sig – hemma, på jobbet eller på väg. Tillsammans med våra samarbetspartners driver vi på utvecklingen genom ett laddnätverk som sträcker sig över nationsgränserna.

 

Laddbara personbilar i Sverige: Ca 256 000 st*

Uppkopplade laddpunkter: Ca 23 000 st**

Publika laddpunkter i Sverige: Ca 4000 st**

*Källa: Power Circle Augusti 2021, **Mars 2021