
Lastbalansering på tre olika sätt – fördelar och nackdelar
Lastbalansering fördelar elkapaciteten mellan förbrukningen i fastigheten och bilarna som laddas. Det gör att elbilarna laddas utan att huvudsäkringen överbelastas, då elbilsladdningen alltid anpassas efter ledigt utrymme. Men det finns flera sätt att lastbalansera, med olika för- och nackdelar. Här går vi igenom det.
I vår användarportal My Incharge konfigurerar vi hur mycket ström era laddstationer ska kunna leverera som max. Detta kan senare ändras utefter de behov ni har. Exempelvis så kan ni under vissa perioder sänka mängden ström som levereras till laddstationerna för att ge plats till andra stora strömförbrukare i er verksamhet. Strömmen fördelas sedan till laddstationerna genom lastbalansering.

Strömmen som levereras fördelas automatiskt mellan de bilar som laddar vid den tidpunkten. Finns det inte tillräckligt med ström för att ladda varje bil? Då går en eller flera bilar "på paus" en stund eller tills det frigörs ström. Om kommunikation till dina laddstationer bryts går laddstationerna ner automatiskt till en säker mängd ström.

Har du olika typer och märken av laddstationer i ett nätverk, exempelvis CTEK eller GARO? Inga problem. Power Control fungerar med de flesta laddstationer, så länge de följer OCPP (Open Charge Point Protocol). Detta beror på att vi kan ansluta alla olika laddstationer till vår plattform.
