30.03.2022 | 4 min


Till dig inom hotellbranschen

Tipslista: Erbjud elbilsladdning på ert hotell


Det finns över 350 000 laddbara bilar i Sverige och tillväxten accelererar. En allt mer hållbar livsstil innebär högre krav på bland annat mat, boende och resor. Det gäller i allra högsta grad även valet av hotell. Ladda ner tipslistan och börja processen redan idag!

 

Elbil är det nya och klimatsmarta sättet att resa. Det blir allt fler elbilar på våra vägar och elbilsägarna drar sig inte för att åka på semester i sin elbil. Dagens hotellgäster kommer snart förvänta sig att kunna lämna hotellet full-laddade, och vara villiga att betala för servicen. Hotellen som ligger steget före vinner kampen om hotellgästerna.

Läs också: De hållbara hotellen vinner kampen om hotellgästerna

Här har vi samlat några tips som kan vara bra att tänka på inför installation av elbilsladdning på ert hotell.

Tipslista inför installation av laddstationer på ert hotell

• Inkludera frågan om elbil i er kundundersökning för att ta reda på hur många av era kunder som har elbil idag och hur många som funderar på att skaffa en.

• Tänk långsiktigt och räkna med att laddbehovet ökar! Det kan vara bra att förbereda eldragning för fler laddboxar än de som installeras i den första etappen.

• Tänk på att det kostar att dra fram elen till laddplatserna, förlägg dem därför centrerat. Då undviker ni onödigt mark- och anläggningsarbete.

• Vilka laddmöjligheter finns hos era konkurrenter? Gör en konkurrentanalys för att se vilken lösning som är ett konkurrenskraftigt alternativ och en lönsam investering.

• Labboxar är fortfarande en ny företeelse. De flesta har inte nått slutet på sin livscykel än. Därför är det inte helt lätt att veta hur länge de håller. Men en rimlig period att fördela ut kostnaden på kan vara 6-8 år.

• Undersök vad fastigheten har för huvudsäkring, om det finns ledig kapacitet och övriga elförutsättningar. Elnätsleverantören kan hjälpa er. Fundera på hur många ladduttag ni har tänkt installera och vilken effekt som är lämplig. 3,7 kW räcker för dagens laddhybrider medan en ren elbil kan behöva 11 kW. Mer än 11 kW är inte nödvändigt vid övernattning.

• För att undvika administration kring laddning är det bra att välja en laddoperatör som erbjuder kundservice.


Laddstation Hotell