30.03.2022 | 4 min


För dig inom hotellbranschen

De hållbara hotellen vinner kampen om gästerna


Dagens resenärer blir allt mer miljömedvetna, med allt större kunskap om hur dom ska lämna så litet miljöavtryck som möjligt. Vi väljer hållbara alternativ där det går, mycket oftare än bara för några år sen. Hotellen som ligger steget före och ser till att gästerna får sina behov tillgodosedda kommer att vara vinnare.

Gästerna väljer hållbart

Minskad plastanvändning, närodlad mat, vegetariska och veganska rätter, energisnåla lösningar, källsortering och miljövänliga material känns numera självklart, när hotell anpassar sig till allt mer miljömedvetna gäster och ett hållbart samhälle.

 

Elbilisterna blir fler

Utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle accelererar också för persontransporter. I maj 2022 fanns det nästan 350 000 laddbara fordon i Sverige*. Prognosen om att det inom fem år kommer att säljas flera elbilar än bensin- och dieselbilar verkar helt realistisk och tjänstebilarna spås gå i bräschen. I Norge säljs det redan nu fler elbilar än fossilbilar. Fler elbilsägare betyder ökad efterfrågan på laddning och tillgång på laddboxar kommer att vara avgörande vid val av övernattning.

* Power Circle

Hur kommer man igång?

Vattenfall InCharge hjälper er gärna att komma igång med planering och installation av laddstationer. Tillsammans kan vi göra ert hotell ännu mer attraktivit. Läs mer om besöksladdning och tjänsterna som ni får tillgång till om ni väljer oss som laddpartner. Använd gärna intresseformuläret på sidan så kontaktar vi er inom kort!

 

Kom ihåg!

Hos Naturvårdsverket kan man ansöka om generösa bidrag och få tillbaks delar av investeringskostnaden. Det kan du läsa mer om på Naturvårdsverkets hemsida.

 

 


Laddstation hotell