28.01.2021 | 4 min

 

För dig inom industrisektorn

Tipslista om elbilsladdning


Elbilsförsäljningen exploderar i Sverige och i december 2020 fanns nästan 180 000 laddbara bilar på våra vägar. Industrierna står inför en förändring för att stötta målen mot en fossilfri framtid. En del i detta är att ni behöver se över transportflottan men också laddning för era anställda och besökare. När ert företag börjar fundera på att installera laddstationer finns det några saker att fundera på. Ladda ner tipslistan och börja processen redan idag!

 

När allt fler skaffar elbil, privat eller tjänstebil, ökar också behovet av att kunna ladda bilen i vardagen. Att ladda elbilen på arbetsplatsen är effektivt och eftertraktat. Kanske har ni redan fått önskemål om laddmöjligheter av anställda och besökare? Här har vi samlat tips och matnyttig information om elbilsladdning och hur det på bästa sätt fungerar för er.

Läs också: Välj smidig betallösning för laddning

 

Tips inför installation av laddstationer

• Se över behoven utifrån både laddeffekt och antal laddstationer. Hur det ser ut nu och de närmaste åren – tänk skalbart och framtidssäkrat.

• Tänk på att det kostar att dra fram elen till laddplatserna, förlägg dem därför centrerat. Då undviker ni onödigt mark- och anläggningsarbete och sänker kostnaderna.

• Fokusera på antalet laddplatser, inte laddstationer. Det finns laddstationer som har ett eller två uttag. En laddstation med två uttag har alltså möjlighet att ladda två bilar samtidigt.

• Välj en lösning som gör det enkelt för de anställda att ladda och betala för att slippa förmånsbeskattning.

• Effektstyrning sätter en maxeffekt som laddarna kan förbruka och tar därmed bort risken för problem med säkringar. Hastigheten som bilarna laddas sänks men det är oftast inte ett problem.

• Vi rekommenderar laddstationer som inte binder fast er vid en tjänsteleverantör. Då har ni möjlighet att byta om ni önskar i framtiden.

• Välj en operatör som tillåter er att välja vilket pris ni vill debitera bilisterna.


Ladda industri