Här kan du ta del av nyheter om elbilsladdning.

 


 

Varning! Se upp för falska QR-koder

Numera kan du scanna QR-koden på våra publika laddstationer för att betala direkt. Men se upp! Bedrägerier förekommer. Läs mer om hur du undviker att bli lurad och vad som skiljer en äkta QR-kod från en falsk.
Så undviker du att bli lurad.

Nu lanserar vi förbetalda laddkort och laddbrickor

Från och med 15 maj är våra laddkort och laddbrickor förbetalda. Det innebär att du faktureras 79 kr för varje kort eller bricka du beställer och att du får använda hela beloppet att ladda för. 
Beställ laddkort eller laddbrickor nu

Ett fotografi av dimma över en sjö omgiven av skog

Är du nyfiken på Sveriges energiutveckling?

Delta i ett kostnadsfritt och digitalt webbinarium som under ledning av Vattenfalls klimatcoach utforskar kritiska aspekter av Sveriges energilandskap och hur företag kan möta och överträffa EU:s lagkrav för en grön framtid.
Läs mer och anmäl intresse nu.

Öppen elbilsladdning bidrar till samhällsnyttan

Med elbilsladdning från Vattenfall InCharge samt operatörstjänsten Find kan företaget Copter öka samhällsnyttan i Kumla samtidigt som de når sina egna hållbarhetsmål.
Läs mer om Copters hållbarhetsarbete

Saab säkrar enkel elbilsladdning med ramavtal

Tack vare ett ramavtal med Vattenfall InCharge blir elbilsladdning en enkel affär för Saab – och som dessutom går hand i hand med deras intensiva hållbarhetsarbete. Under 2023 har 130 nya laddpunkter installerats.
Läs mer om Saabs samarbete med Vattenfall InCharge.

Vi levererar 200 laddstationer till Stora Enso

Stora Enso väljer Vattenfall InCharge som leverantör när deras 25 anläggningar ska utrustas med elbilsladdning för anställda och besökare. Först ut att installeras och driftsättas är ett 20-tal laddplatser vid Skutskärs bruk sydost om Gävle.
Klicka här för att läsa mer.

Vi dubblerar antalet laddplatser i Stockholm

Sedan 2017 har Stockholm storsatsat på publik elbilsladdning. Av stadens numera 400 laddpunkter på laddgator har vi etablerat 252 av dem. Från 20 november till 31 januari firar vi de nya laddpunkterna med lägre pris/kw på alla destinationsladdare i Stockholm. 

Ansök om bidrag från Klimatklivet

Vill du investera i laddinfrastruktur för den egna verksamheten eller vill du installera laddstationer för allmänheten? Missa inte att söka bidrag från Naturvårdsverkets initiativ Klimatklivet mellan den 18 och 29 september. 

Över en halv miljon laddbara bilar i Sverige

Per 31 juli 2023 är antalet laddbara personbilar i Sverige en halv miljon. Det motsvarar 10 procent av den totala personbilsflottan och det är elbilar som dominerar tillväxten. Statistik visar även stora framsteg inom utbyggnaden av laddinfrastruktur, med över 11 000 nya laddpunkter det senaste halvåret.

Ladda el märkt Bra Miljöval när du handlar på Willys

Matvarujätten Axfood har nyligen tecknat avtal med Vattenfall InCharge och redan nu kan du som handlar på Willys i bland annat Skellefteå, Rotebro och Växjö ladda bilen medan du storhandlar. Ett extra plus är att elen kommer från Vattenfalls egen elproduktion och är märkt Bra Miljöval.

Ladda i huvudstaden! Nya laddgator i Stockholm

Det är med glädje vi kan berätta att vi under våren och sommaren i ett första steg öppnar upp ytterligare laddgator med publik destinationsladdning för dig som besöker, arbetar eller bor i Stockholm. Det finns redan liknande gator i Stockholm och nu fortsätter utbyggnaden på bl.a. Kungsgatan 71, Karlavägen 20, Runebergsplan, Tulegatan 30 och Kungsholmsgatan 4.

Ladda billigare publikt med tidsbaserade priser

Nu finns en jättebra nyhet till dig som har möjlighet att ladda på morgonen, kvällen eller natten. I april sänkte vi laddpriset på snabbladdare under de flesta av dygnets timmar. Startar du laddningen efter kl. 18:00 laddar du billigare till 12:00 dagen därpå, och du får ett förmånligare pris utan att behöva binda upp dig till långa abonnemang.

Elbil kör på en väg i solnedgången

Miljöbolaget Sortera får en laddlösning för tjänstebilar

Med en alltmer elektrifierad tjänstebilsflotta sökte Sortera efter en laddlösning som erbjuder hög effekt och bred tillgänglighet över hela Sverige. En smidig helhetslösning stod högst på kravlistan. Samarbetet med InCharge har börjat med en testpilot på två anläggningar som har fått totalt 16 laddplatser för anställda och besökare.

Flicka står lutad mot en mur

2022: Nu över 450 000 laddbara fordon i Sverige 

Bokslutet för elbilsåret 2022 visar toppnoteringar i elbilsstatistiken. Över 18 000 elbilar nyregistrerades i december. Tillsammans med ytterligare en toppnotering på 8 100 laddhybrider var 76 % av personbilarna under december månad laddbara. Vid årsskiftet rullade 450 000 laddbara fordon på våra vägar.

Laddstationer från InCharge vid Volvos anläggning

Vattenfall InCharge har levererat laddstationer till Volvo Construction Equipments anläggning i Eskilstuna. Installationen möjliggör laddning av 138 elbilar. Endast utsläppsfria elektriska grävmaskiner och hjullastare från Volvo CE har använts. Att använda elektriska maskiner beräknas ha sparat 3 034 kg CO2.

Kvinna äter frukost vid en laddstation

13 orter i Norrlands inland får nu snabbladdare 

Nu får Norrlands inland bättre möjligheter till laddning av elbilar. I höst bygger vi ut laddinfrastrukturen i de områden som tidigare varit utan laddning. Hösten 2022 ska det vara klart med snabbladdning på upp till 150kW på totalt 13 orter. Du hittar laddstationerna i bl.a. Lofsdalen, Graninge, Duved, Blattniksele, Ammarnäs, Klimpfjäll och Gunnarn.

Motorvägar med bilar

Prognos 2035: Alla nya bilar i EU är elbilar 

Investmentbanken Goldman Sachs har presenterat en prognos för elbilsförsäljningen i världen. De förväntar sig en stor omvandling mellan 2020 och 2030. Enligt prognosen kommer hälften av alla nya bilar som säljs globalt 2035 vara elbilar. Europa däremot kommer leda omställningen och 100% av alla nya bilar i EU kommer vara elbilar. 

Vattenfall arbetar för att elektrifiera tunga transporter

Vattenfall är en av 14 aktörer inom industrin och forskarvärlden som deltar i ett projekt för att accelerera användningen av laddbara lösningar för tunga vägtransporter. Volvo och Scania utvecklar de batterielektriska lastbilar som ska klara de långa dagliga körsträckorna medan ABB utvecklar högeffektsladdare.

Läs mer

Elbilar kräver mindre service och färre reparationstimmar

Elfordon kräver mindre service och har färre reparationstimmar än bilar med förbränningsmotor. Det gör driften billigare i längden. Men det finns också delar som slits hårdare på en elbil. Bo Ericsson vid Sveriges Fordonsverkstäders Förening berättar mer.

Läs mer

Bidrag för laddstationer till företag

Klimatklivet har spelat en stor roll i utbyggnaden av laddinfrastruktur i Sverige. Sammanlagt har över 36 000 laddpunkter hittills tillkommit med stöd av Klimatklivet. Regeringen har ökat anslaget med 400 miljoner kronor 2023 och med 500 miljoner kronor per år 2024 och 2025.

Läs mer

Nu lanserar vi förbetalda laddkort och laddbrickor

Från och med 15 maj är våra laddkort och laddbrickor förbetalda. Det innebär att du faktureras 79 kr för varje kort eller bricka du beställer och att du får använda hela beloppet att ladda för. 
Beställ laddkort eller laddbrickor nu