02.06.2022 | 5 min


För dig som laddar på vägen

Ladda elbilen på landsbygden i sommar


Nu ligger Sommarsverige framför våra fötter och vi kan äntligen ge oss ut på vägarna – och ett äventyr upplevs såklart bäst med elbil! Under våren har vi driftsatt laddstationer på flera platser i Sverige, så att du enkelt ska kunna ladda din elbil även på landsbygden.

En perfekt ledighet behöver inte upplevas på andra sidan jorden. Under pandemin var vi nog många som fick upp ögonen för allt som Sverige har att erbjuda. Nu börjar vi räkna ner till sommarsemester och längtan efter soliga stränder, natursköna vandringsleder och historiska sevärdheter växer sig allt större.

 

Fler laddmöjligheter på väg

När semestern närmar sig är det dags att planera vår resväg med elbil. InCharge och våra partners bygger nu kraftigt ut laddinfrastrukturen så att det ska bli ännu enklare att ladda på vägen. Laddinfrastrukturens utbyggnad gäller inte bara på platser där det redan finns laddning. Laddmöjligheter på glesbygden är minst lika viktig. Under våren har vi därför driftsatt flera platser i Sverige med både snabbladdning och destinationsladdning. Vilken laddstation som passar bäst beror på hur länge just du stannar på platsen.

Ta del av våra tips om att ladda på vägen

 

Varför inte besöka någon av dessa platser i sommar?

På samtliga platser finns 2 st destinationsladdare och 2 st snabbladdare.

 

Böda

I Böda på Öland kan du ta ett dopp vid Böda sand medan bilen laddar. Längs med den 2 mil långa stranden erbjuds något för alla. För dig som vill stanna några dagar finns övernattning på Sveriges största camping.

Adress: Bödasandsallén 11 Löttorp


Finspång

I Finspång i Östergötland möter du både industrihistoria och natur. Ladda bilen och besök Häfla Hammarsmedja eller Lantbruksmuseet Ljusfallshammar. Vill du sträcka på benen kan du vandra längsmed flera vandringsleder och i naturreservat. 

Adress: Skäggebyvägen 27 Finspång


Fredriksberg

Fredriksberg i Dalarna är platsen för dig som gillar naturupplevelser. Här omges du skogslandskap och hittar vildmarksliv, vandrings- och cykelleder. Vill du se älg är chansen dessutom störst just här!

Adress: Säfsbyn 30 Fredriksberg

 


Hällefors

Hällefors i Örebro län är något för dig som inte bara gillar elbil utan också njuter av att vistas på vatten. Här kan du både fiska och paddla på områdets 400 sjöar. Du som gillar matlagning får inte missa Nordens största kokboksmuseum i Grythyttan!

Adress: Sikforsvägen 15 Hällefors


Idre

Idre i Dalarna har mycket att erbjuda även sommartid. Vad sägs om golf, vandring, höghöjdsbana eller bäversafari medan du laddar?

Adress: HSB-vägen 1 Idre


Lesjöfors

Längsmed riksväg 26 norr om Filipstad hittar du nya laddstationer i Lesjöfors. Besök Lesjöfors museum och ta del av brukshistoria eller ta med barnen till ortens trollstig.

Adress: Bergslagsgatan 70 Lesjöfors


Nässjö

I småländska Nässjö kan du bland annat besöka Nässjö järnvägsmuseum eller kontorsmuseum. I naturområdet Lövhult finns gott om möjligheter för motion och friluftsliv.

Adress: Sörängsvägen 64 Nässjö


Råda

Laddstationerna i Värmländska Råda hittar du längsmed riksväg 62. Här kan du bada i Rådastrand eller spela golf på Uddeholms golfklubb.

Adress: Rådavägen 31 Råda


Lansjärv

I Överkalix kommun längsmed E10 kan du ladda din elbil i Lansjärv. Sjön Övre Lansjärv bjuder på bad och sportfiske.

Adress: Mackvägen 1 Lansjärv

Ännu fler laddplatser på landsbygden till hösten

I höst utökar vi InCharges laddnät ytterligare med laddstationer på följande platser:

 • 84/311 Tännäs
 • E45/363/1132 Sorsele tätort
 • E12 Slussfors
 • 1067 Klimpfjäll
 • E12 Gunnarn
 • 87/331 Graninge
 • 502 Lofsdalen
 • 1052 Borgafjäll
 • E14/322 Duved
 • 92/352 Fredrika
 • E45/363 Blattniksele
 • E45/1052 Dorotea tätort
 • 363 Ammarnäs

Planera din resa med InCharges app

I InCharges app hittar du alla laddstationer på en karta och kan enkelt planera din resa. Se tillgänglighet, starta laddningen och betala direkt med appen.

Ladda ner appen här

 


Ladda på vägen