09.03.2021 | 3 min

 

För dig som sitter i styrelsen i BRF

Så mycket kostar investeringen i laddstationer för er BRF


En del i processen att planera för investeringen i laddstationer i en bostadsrättsförening är att titta närmare på kostnaderna. För att hjälpa er på traven har vi tagit fram ett smidigt verktyg som ger er ett estimat på kostnaden för hårdvaran samt underlag för tillkommande kostnader. Testa vårt kostnadsestimat redan idag och spara det till ert nästa styrelsemöte!

 

Kostnadsestimatet är ett smidigt verktyg till era styrelsemedlemmar som beslut sig för att titta närmare på investeringen av elbilsladdare till er förening. Kanske befinner ni er i fasen där ni vill veta mer om vad som passar just era förutsättningar? En del i processen är att få ett tydligare underlag om investeringens kostnader. Genom vårt kostnadsestimat för BRF får ni en uppskattning över hårdvarukostnaden baserat på antalet parkeringsplatser, vilken effekt ni vill ha och hur ni vill montera laddstationerna.

Läs också:
Vem är det som betalar för laddningen i en BRF?

Slipp administration med en smart betallösning

Ladda ner tipslistan till styrelsen

 

Tillkommande kostnader för tillval till laddstationer

Vissa kostnader för tillval, så som installation och lastbalansering, varierar beroende på platsens och fastighetens förutsättningar och ingår därför inte i estimatet. Men vi har tagit fram ett underlag med ungefärliga kostnader för tillvalen som ni själva kan räkna på. Estimatet för hårdvaran och information om tillkommande tillval är alltså endast en grov översikt på kostnaden för investeringen. Vi råder er alltid att ta beslut först efter att ni har fått en konkret offert. För en skarp offert och frågor är ni välkomna att kontakta oss.

 

Gör era val och skriv ut

När ni fyllt i era önskemål om antalet parkeringsplatser, laddstationernas effekt och montering får ni en uträkning på hårdvarukostnaden samt underlaget för eventuella tillkommande kostnader. Ni kan sedan spara eller skriva ut underlaget för vidare diskussion på ert styrelsemöte.

Gör ett kostnadsestimat

 

Glöm inte bort att det finns pengar att spara! Naturvårdsverkets investeringsbidrag räknas inte med i kalkylen men ni kan själva göra en ansökan på Naturvårdsverkets hemsida.

Läs mer om bidraget till bostadsrättsföreningar

 

Goda tips på vägen

Funderar ni på att installera laddstationer i er bostadsrättsförening? Vi har samlat smarta tips på vad ni i styrelsen behöver tänka på.

Till tipslistan

 

Kontakta oss

Kontakta oss så hör vi av oss till dig! Tillsammans går vi igenom vad ni behöver, och vi tar fram en offert som passar era behov.

Till intresseanmälan


Ladda där du bor