10.03.2022 | 3 min

Vem är det som betalar för laddningen i en BRF?


Allt fler vill kunna ladda sin elbil hemma – oavsett var de bor. För de boende i en BRF uppkommer frågor kring investering och vem som betalar för elen som går åt. Det reder vi ut nedan.

Om er förening har en laddlösning från Vattenfall InCharge betalar varje boende för sin egen laddning genom att använda laddkort eller laddbricka, som ni beställer här. På så sätt fördelas kostnaden på ett rättvist sätt och ingen riskerar att debiteras för någon annans laddning. Brickan eller kortet är nämligen det som identifierar vem som har laddat och kan även användas i vårt publika laddnätverk.

Fakturering och ekonomi

Om ni vill kan de boende få en faktura direkt från oss och styrelsen slipper därmed tungt administrativt arbete. De boende får en enda faktura oavsett om de laddat hemma eller ute på väg. Självklart kan ni välja att hantera ekonomin själva.

Ni kan också välja ert eget kWh-pris för laddningen och få tillbaka lite på investeringen.

Håll dig uppdaterad med nyheter om elbilsladdning för brf. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kundservice och support

Det är viktigt att alltid ha nära till hjälp om något skulle gå fel i laddningen. Vattenfall InCharge erbjuder support och felavhjälpning dygnet runt och en omfattande FAQ.

Ladda där du bor