10.03.2022 | 3 min

 

För dig som sitter i styrelsen i BRF

Vem är det som betalar för laddningen i en BRF?


Allt fler vill kunna ladda sin elbil hemma – oavsett var de bor. För de boende i en BRF så uppkommer frågor kring investering och vem som betalar för elen som går åt. Det reder vi ut nedan.

Investeringen i elbilsladdning står ni som bostadsrättsförening för, och det finns förstås lite att fundera över när det gäller val av leverantör och hårdvara.

 

Vem betalar för laddningen?

Om föreningen valt en laddlösning från InCharge betalar varje boende för sin egen laddning genom att använda den laddbricka (RFID-bricka) som varje hushåll får. På så sätt fördelas kostnaden på ett rättvist sätt och ingen riskerar att debiteras för någon annans laddning. Brickan är nämligen den som identifierar vem som har laddat och kan självklart också användas i det publika laddnätet. Med andra ord så kan brickan användas oavsett om man laddar hemma, på väg till fjällen eller när man handlar mat.

 

Fakturering och ekonomi

Om ni vill så kan de boende faktureras direkt av oss, och din förening slipper tungt administrativt arbete, speciellt med tanke på att många laddar på fler ställen. De boende får en enda faktura oavsett om de laddat hemma eller ute på väg. Självklart kan ni välja att också hantera ekonomin själva.

Ni kan också välja ert eget kWh-pris för laddningen och få tillbaka lite på investeringen genom att välja ett något högre pris.

Håll dig uppdaterad med nyheter om elbilsladdning för brf! Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Tips på vägen

Funderar ni på att installera laddstationer i er bostadsrättsförening? Vi har samlat smarta tips på vad ni i styrelsen behöver tänka på.

Till tipslistan

Kontakta oss

Kontakta oss så hör vi av oss till dig! Tillsammans går vi igenom vad ni behöver, och vi tar fram en offert som passar era behov.

Till intresseanmälan

Kundservice och support

Det är viktigt att alltid ha nära till hjälp om något skulle gå fel i laddningen, det kan bli många frågor till er i styrelsen annars. Väljer du oss på InCharge som leverantör så har vi kundsupport dygnet runt för alla med laddbox, och en välstrukturerad FAQ för allmänna frågor.

 


Ladda BRF