02.10.2023 | 3 min

Att tänka på när du begär in offert för laddlösning


Går ditt företag i tankarna att investera i en laddlösning för er fordonsflotta eller era anställda? Lösningen innehåller så mycket mer än bara hårdvara och det gäller att välja leverantör med omsorg. Vi tipsar om vad du bör titta efter när du tar in och jämför offerter från olika leverantörer.

Krister Brunfelter har jobbat på Vattenfall InCharge sedan 2022. Han vet att ingen laddlösning är den andra lik och att det därför gäller att hitta en leverantör som kan ge bästa lösning utifrån era specifika förutsättningar och behov.

Vad anser han att du inte får missa när du tar in och jämför offerter från olika leverantörer? Se listan nedan och ladda ner filmen för att få alla svar.

 • Möjlighet att byta pris
  Volatila elpriser är dessvärre en del av det nya normala. Tänk därför på att du som stationsägare ska kunna sätta egna priser – och byta dem när du vill. Till exempel när elpriset rör sig eller när dina användares behov förändras.
 • Öppna protokoll.
  Välj en leverantör som erbjuder full OCPP, det vill säga mjukvara med öppna protokoll så att du kan byta tjänsteleverantör utan att behöva byta hårdvara.
 • Fullt pris i offerten.
  Självklart ska ni söka och ta del av Naturvårdsverkets bidrag Ladda bilen. Men när ni begär in offerter ska ni be om totalsumman utan bidrag. Först då blir det enkelt att jämföra och förstå totalkostnaden.
 • Fast månadskostnad för enkel budgetering.
  Erbjuder leverantören fast månadskostnad? Många företag har behov av att kunna budgetera för sina investeringar årsvis och då är fasta månadsavgifter att föredra.
 • Investera för framtiden.
  Allt från lagkrav till användarnas behov kan ändras plötsligt. Velar du mellan fler eller färre laddpunkter är vår rekommendation att tänka större redan från början eftersom det oftast är svårt att skala upp ett litet system. Att möjliggöra för fler laddpunkter behöver inte betyda att alla aktiveras på samma gång.
ladda företag
ladda fastigheter
ladda industrier