28.06.2023 | 2 min

Ladda el märkt Bra Miljöval när du handlar – tack vare nytt avtal med Axfood


Matvarujätten Axfood har nyligen tecknat avtal med Vattenfall InCharge och redan nu kan du som handlar på Willys i bland annat Skellefteå, Rotebro och Växjö ladda bilen medan du storhandlar. Ett extra plus är att elen kommer från Vattenfalls egen elproduktion och är märkt Bra Miljöval.

Axfood är en av Nordens största detaljhandelskoncerner och driver bland annat kedjorna Willys, Hemköp och Eurocash. Sedan en tid tillbaka samarbetar de med oss för att underlätta för sina Willys-kunder att ladda elbilen samtidigt som de handlar. I dagsläget kan du ladda med Vattenfall InCharge på Willys i Karlstad, Växjö, Gävle, Skellefteå, Sundsvall, Bro och Rotebro och inom kort kommer samarbetet utökas till butiker i Sundsvall, Göteborg, Umeå och Halmstad.

Ladda för fullt medan du handlar

Varje butik kommer erbjuda mellan sex och tio laddplatser, och laddeffekten på respektive laddpunkt motsvarar tiden det tar att handla – ungefär 30 till 60 minuter. Precis som de andra 4 000 laddpunkterna i vårt publika laddnätverk är även Willys laddare uppkopplade mot vår app och tillgängliga för alla bilister. Dessutom kommer elen till laddarna från Vattenfalls förnybara elproduktion som är märkt med Bra Miljöval, en märkning som inte bara ställer krav på att elen är förnybar utan också att produktionen tar hänsyn till natur och miljö.

Axfood arbetar för nettonollutsläpp i egen verksamhet genom övergång till bland annat fossilfria varutransporter, icke-klimatpåverkande köldmedia och förnybar el. Att erbjuda fler laddstationer vid butikerna bidrar även till att minska kundernas klimatpåverkan i samband med att de handlar.

– Elektrifiering av transporter är en förutsättning för att vi och hela samhället ska nå uppsatta klimatmål. Därför är det viktigt att kunna erbjuda fler och fler laddstolpar runt om i hela landet, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.


Kommersiella aktörer