17.04.2023 | 3 min

Ladda billigare publikt med tidsbaserade priser


Alla behöver inte ladda sin elbil under dagen, många elbilister kan ladda vid andra tider på dygnet. Här kommer en jättebra nyhet till dig som har möjlighet att ladda på morgonen, kvällen eller natten: Nu sänks laddpriset på snabbladdare under de flesta av dygnets timmar.

Från april inför vi i ett första steg ett tidsbaserat pris vid 200 av Vattenfall InCharge DC-snabbladdare (50-350 kW) när du betalar med InCharge app, laddkort eller bricka. Du laddar billigare från kl 18:00 till 12:00 dagen därpå och det innebär att du får ett förmånligare pris utan att behöva binda upp dig till långa abonnemang.

Varför görs detta?

Vid många snabbladdare är det idag köer under eftermiddagarna och nu kommer ett incitament för att ladda vid andra tider på dygnet. Att sprida ut beläggningen under hela dygnet frigör laddning för fler – mindre köer helt enkelt! Genom att sprida ut beläggningen på hela dygnets timmar så avlastas också elnätet.

Hur gör man?

För att få tillgång till tidsbaserat pris behövs ett InCharge laddkort eller senaste version av InCharge appen. Tillgänglighet, pris och andra detaljer finns i appen. De olika taxorna är indelade i fyra olika nivåer efter tid på dygnet, 00-06, 06-12, 12-18 samt 18-24. Glöm inte att uppdatera din app för att få tillgång till tidsbaserat pris!

Tidsbaserade priser på alla våra laddare

Vi tror att detta kommer bli uppskattat bland alla som laddar på våra snabbladdare. Målet är, givet ett positivt utfall, att på sikt undersöka möjligheterna att kunna erbjuda detta vid samtliga av våra över 4000 laddare och göra det ännu mer förmånligt att vara partner och kund hos InCharge.

Ladda ner/uppdatera appen och hitta din laddare och aktuellt pris!

     


Ladda längs vägen