10.03.2022 | 3 min

Bor du i BRF och vill kunna ladda din elbil?


Kanske är du en av de 378 000 svenskar som skaffat elbil? I så fall vill du säkerligen ha möjligheten att ladda där du bor. Men bor du i bostadsrättsförening med gemensam parkering kan du inte beställa en egen laddbox, så vad behöver du göra? Här ger vi dig några tips om hur ni sätter frågan om elbilsladdning i rullning.

Prata med din styrelse

Att vara elbilsägare är kul, smart och miljövänligt. Men det är också ett nytt sätt att tänka och planera sin vardag. Att ladda i hemmet är det bästa sättet för att få vardagen med elbil att gå ihop då det är där vi parkerar och laddar under en längre tid. Bor du i bostadsrätt med gemensam parkering kan du tyvärr inte köpa och installera en laddbox själv utan det är din styrelse som tar beslutet om installation av laddboxar.

 

Vad behöver de för att ta beslut om elbilsladdning?

Eftersom du själv inte kan köpa och installera laddbox på föreningens parkering så behöver du och dina grannar få till ett beslut som bara kan tas från styrelsen.

Börja med att väcka frågan hos styrelsen. Nedan har vi samlat länkar till artiklar som är ett bra underlag för dem att läsa inför nästa styrelsemöte. Skicka länkarna eller en länk till den här artikeln så har ni en bra början att utgå från.

Ett tips till dig är att samtidigt undersöka hur många av er som bor i föreningen som redan har eller funderar på att skaffa en elbil. Det är lättare att påverka tillsammans och argumentera för att hela föreningen tjänar på att ligga steget före.

Lycka till med din elbil!

 

Bra tips på vägen

Funderar ni på att installera laddstationer i er bostadsrättsförening? Vi har samlat smarta tips på vad ni i styrelsen behöver tänka på.

Till tipslistan

 

Kontakta oss

Kontakta oss så hör vi av oss till dig! Tillsammans går vi igenom vad ni behöver, och vi tar fram en offert som passar era behov.

Till intresseanmälan


Ladda hemma
Ladda BRF