24.11.2020 | 4 min


För dig som sitter i styrelsen i BRF

Öka värdet på er BRF – framtidssäkra för elbilen


Försäljningen av elbilar ökar snabbt och efterfrågan på laddmöjligheter blir allt större. Behovet av elbilsladdning är särskilt stort där vi parkerar under en längre tid – och mest tid spenderar vi i bostaden. Bostadsrättsföreningar som kan erbjuda elbilsladdning till sina medlemmar blir därför vinnare i valet av bostad.


Elbilsladdare? Ska det verkligen vara nödvändigt? Kanske går meningarna isär när frågan diskuteras på föreningens styrelsemöte. Men i CTEKs undersökning Sverige Laddar är det tydligt att tillgången till laddmöjligheter är på tapeten för de flesta fastighetsägare. Hela 36% av de tillfrågade fastighetsägarna har redan investerat i laddinfrastruktur och 35% planerar att göra det det kommande halvåret. Varför väljer de då att investera i just elbilsladdning? Den främsta anledningen är att det höjer fastighetens värde.

 

BRF:en med elbilsladdning vinner i valet av bostad

Som bostadsköpare vill du inte bara köpa en lägenhet som du trivs i, utan också en bostad som uppfyller dina vardagliga behov. Kommer vardagspusslet gå ihop? Allt från närheten till kollektivtrafik och förskola till gym finns med i kartläggningen inför ett bostadsköp.


Undersökningen ”Sverige laddar” bekräftar att det är just i bostaden som vi främst vill ladda vår elbil eller laddhybrid. Av de tillfrågade elbilsägarna uppger hela 72% att de vill ladda hemma i bostaden. Det finns inte heller några skillnader mellan stad och landsbygd. Behovet av elbilsladdning i bostaden finns i hela Sverige.

 

2,5 miljon elbilar om 10 år

Enligt prognosen kommen det finnas 2,5 miljoner elbilar i Sverige 2030. För elbilsägaren som letar bostad är och blir elbilsladdning en självklarhet och kanske rent av avgörande för att få ihop vardagen. Tillgången till elbilsladdning är helt enkelt något de är beredda att betala för.

 

 

 

Investera med ekonomiskt stöd

Vänta inte med er investering för just nu så finns förmånen att få bidrag av Naturvårdsverket. Det gör att ni har ett ypperligt tillfälle att få hjälp ekonomiskt.


Börja med att lära er mer om vad det handlar om, ta del av tipsen och gör en första kalkyl för att se vad för investering det handlar om. Häng med i utvecklingen i vårt nyhetsbrev.

 

Lästips:

Kom igång med laddningen i er BRF

Klimatprisbelönade Brf Toppsockret valde InCharge för elbilsladdning 

 

Vill du veta mer?

Gör ett kostnadsestimat på hårdvaran

Gör en intresseanmälan

 

 

Varmt välkommen!

 


Ladda BRF
;