Skapa fler laddmöjligheter med Vattenfall InCharge Samfinans

Allt fler skaffar elbil och behöver ladda längs vägen. Har er verksamhet potential att driva besökare och vill vara med i utvecklingen av det publika laddnätet? Genom samfinansiering med Vattenfall InCharge har olika typer av verksamheter i hela landet möjlighet att snabba på övergången till en fossilfri transportsektor och kostnadseffektivt få tillgång till publik laddning i anslutning till just er verksamhet.

 


 

Vilka företag kan ansöka?

Kanske driver ni ett hotell, en restaurang eller golfbana där ni vill erbjuda era kunder att ladda medan de besöker er verksamhet. Genom samfinansiering vill vi stötta verksamheter med potential att driva besökare och bidra till det publika laddnätet.

Vad krävs för en intresseanmälan?

  • Det finns en lämplig verksamhet på platsen som elbilsförarna kan besöka under laddningen.
  • Ni äger fastigheten inkl. lämplig publik parkeringsyta för placeringen av laddarna och utrustningen.
  • Ni själva eller er huselektriker kan säkerställa att det finns angiven elkapacitet och att elcentralen är inom rimligt avstånd för etableringen av laddstationen.
  • För att vi ska kunna utvärdera er anmälan behöver ni själva utföra beredningen för att kunna fylla i intresseformuläret.

 

Har du frågor kan du läsa mer i vår FAQ längst ner på sidan.

 

Så här fungerar det

  • Anmäl intresse för att samfinansiera en laddplats genom att fylla i intresseanmälan.

  • Vattenfall InCharge utvärderar ert behov och om det passar för en samfinansiering.

  • Om en samfinansiering är aktuell bedömer vi utifrån platsen och elkapacitet vilka laddare som passar.

  • Fastighetsägare bekostar nätanslutning och markarbete fram till fundament för laddstationen.

  • Vattenfall InCharge finansierar hårdvara och montering av dessa på fundament, samt service och driftkostnader under avtalsperioden.

  • Vattenfall InCharge ersätter dig som fastighetsägare för den el som har förbrukats vid laddstationen, samt motsvarande 25% av intäkterna som genereras.


Gör en intresseanmälan


Lär dig mer

Vattenfall InCharge Samfinans – så går det till

Samfinansiering utökar publika laddnätet


Fördelar för dig som fastighetsägare

 


Exempelprojekt

Konceptet är relevant för alla verksamheter som driver besökare och erbjuder elbilsförare möjligheten att göra något annat medan de laddar. Nedan har vi samlat ett antal exempel på relevanta verksamheter.

 


Din feedback är värdefull för oss!

Har du förslag på hur vi kan förbättra erbjudandet för dig som fastighetsägare? Saknar du någon information? Kan vi förbättra sidan på något sätt? Hör av dig till oss med dina förslag och synpunkter!

Lämna feedback